Verwarming begint bij Heatnet

Ondergrond

Betonnen vloer

Voor vloeren met een betonnenstructuur biedt elektrische vloerverwarming met verwarmingskabels de beste oplossing. Heatnet levert diverse soorten verwarmingskabel.
De kabel kan ingefreesd worden (gleuven in de vloer, waarin de kabel komt te liggen), kan met montagetape of strips op de betonnen vloer worden bevestigd of kan op een drager (stalen mat) worden bevestigd.
De verwarmingskabels kunnen worden toegepast in droge en natte ruimten.

Verwarmingskabel is leverbaar in vermogens van 70 tot 100 W/M² en wordt gelegd met een onderlinge afstand van 15-25 cm: hoe groter de afstand tussen de lussen, des te lager is het afgegeven vermogen per M².
Kabels worden tot op een diete van ca 5 cm gelegd.

Renovatie

Bij renovatie (nieuwe over oude vloer) kan gebruik gemaakt worden van verwarmingskabel of verwarmingsmatten. In de rgel is dit afhankelijk van de oppervlakte.
De mat of kabel wordt op de betaande vloer gelegd (bij kabel vastgelegd met montagetape). Wanneer de betaande vloer niet effen genoeg is, dient deze vooraf bewerkt te worden en geschikt gemaakt te worden voor een geode hechting van de kabel of mat.
Vloerisolatie kan worden toegepast om warmteverlies te beperken. De verwarmingskabel of mat wordt gelegd in een minimaal 1 cm dikke zandcementlaag, die de kabel volledig bedekt. De verwarmingsmat kan verwerkt worden in de tegellijm.
Het vloeroppervlak wordt in de regel geëgaliseerd om een mooie gladde ondergrond te krijgen voor de nieuwe tegellaag.
De kabel wordt gelegd met een onderlinge afstand van 9-25 cm: hoe groter de afstand tussen de lussen, des te lager is het afgegeven vermogen per M².
De opbouwhoogte is 1 – 2,5 cm

Spaanplaat/multiplex

Bij vloeren met een ondergrond van spaanplaat of multiplex kunnen verwarmingaskabels of -matten worden toegepast.
De kabels worden door middel van montagetape of -strips bevestigd met een onderlinge afstand van ca 25 cm. Daarna volgt de afwerking.

Houten vloeren

Bij een houten vloer wordt een luchtruimte van ca 3 cm tussen de houten oppervlakte en de kabel aanbevolen. De kabel wordt gemonteerd op een netwerk, teneinde de afstand te creëren.
Isolatieafstand: 13 – 15 cm

Montage verwarmingsmatten

Over de montage van verwarmingsmatten geven wij elders op deze website nog enkele aanwijzingen.
De matten zijn op eenvoudige wijze te monteren. Ze worden tijdens de montage op hun plaats gehouden door een plaklaag op de onderzijde van de mat. Ze kunnen geknipt worden om de vorm aan te passen.

De verwarmingsdraad op de mat mag niet worden dorogeknipt en de draden mogen elkaar bij de montage niet kruisen.
De kabel kan eventueel van de ondergrond worden verwijderd om op moeilijk bereikbare plaatsen te worden gemonteerd.
Aan de matten zitten koudeinden: stukken kabel die niet warm worden wanner de spanning op de mat wordt aangesloten. deze koudeinden dienen voor de motage op de thermostaat.
Groot voordeel van de verwarmingsmat is de geringe opbouwhoogte: de kabel heeft een doorsnede van ca 3 mm en kan in de tegellijm worden verwerkt.

image_pdfimage_print