Verwarming begint bij Heatnet

Onder PVC of Vinyl

Elektrische vloerverwarming onder PVC plakstroken of -tegels en vinyl: totale opbouwhoogte nog geen 12,5 mm

PVC vloeren op vloerverwarming zijn goed mogelijk. PVC vloeren staan er zelfs om bekend dat ze optimaal warmte geleiden, waardoor ze goed warmte doorlaten. Doordat de vloeren relatief dun zijn, is de warmteweerstand lager dan bij andere vloeren.

PVC vloeren geleiden optimaal de warmte geleiden. PVC vloeren op vloerverwarming zijn dus een echte aanrader! Een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming is dus een goede optie en biedt zelfs een aantal voordelen. De voordelen van een vloerverwarming en de combinatie van een vloerverwarming met PVC vloer zijn:

1. Energiebesparing

Doordat een PVC vloer een dunne vloer is, wordt de warmte van de vloerverwarming makkelijk doorgelaten. Hierdoor wordt niet alleen de vloer snel warm, ook de kamer warmt snel op. Een vloerverwarming is over het algemeen zuiniger dan een normale verwarming, waardoor u energie bespaart.

2. Meer ruimte

Een vloerverwarming warmt niet alleen de vloer op, maar ook de kamer. Dit maakt radiatoren overbodig. De radiatoren hoeven dus niet aan de muur te blijven, waardoor u meer ruimte heeft voor kasten en andere meubels. Ook uw interieur wordt mooier, omdat er geen onhandige radiatoren meer aan de muur hangen.

3. Sneller warm

Als u niet thuis komt, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk dat uw huis op een aangename temperatuur komt. Waar dit met radiatoren nog even kan duren, is de kamer met een vloerverwarming al snel op de gewenste temperatuur.

4. Geen ondervloer PVC vloerverwarming

Bij het installeren van een PVC vloer op vloerverwarming hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van een ondervloer. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar ook een hoop werk. U kunt nog wel extra isolatie aanbrengen onder de vloerverwarming: dit zal het rendement van de vloerverwarming alleen nog maar verbeteren.

Vloerverwarming onder PVC plakstroken of PVC-tegels, maar ook bij toepassing van vinyl vloerbedekking, vereist een super gladde egale, stabiele vloer. Bij een dekvloer is dat niet zo lastig, maar over een houten vloer is dat een ander verhaal.

De belangrijkste eigenschappen van deze elektrische vloerverwarming onder kunststof vloerbedekkingen zijn:

  • Zo laag mogelijke opbouw
  • Zelf te monteren
  • Voldoende vermogen om een ruimte te verwarmen
  • Een egale ondergrond om PVC plakstroken te verlijmen
  • Bij gebruik van bijvoorbeeld het opwekken van eigen elektriciteit: aansluiten op 230 Volt
  • Mogelijkheid tot het verhuizen van de vloerverwarming bij huurwoningen

PVC plakstroken of vinyl kan niet rechtstreeks over de folieverwarming verlijmd worden, maar door de Compact Floor Base12 lastenverdeellaag toe te passen is dat wel mogelijk.

HEATNET biedt u een goede mogelijkheid door het combineren van:

Folieverwarming
Compact Floor Base12

De door de folieverwarming opgewekte warmte (100 Watt/m²) wordt via de Compact Floor Base12 laag gelijkmatig verdeeld over de oppervlakte.

De regeling geschiedt door een thermostaat met vloersensor. De vloersensor van de thermostaat is een temperatuurbegrenzer en wordt ingesteld op de maximaal toelaatbare temperatuur van de vloer, zodat deze niet te warm wordt.

We adviseren altijd om bij gebruik van folieverwarming met een vermogen van 100 Watt/m² maximaal ca 30 m² te verwarmen met één thermostaat (schakelvermogen 16 Ampère)

Het vermogen van 100 Watt/m² is voldoende om een ruimte te verwarmen. Bij goed geïsoleerde ruimten kan zelfs een lager vermogen worden gebruikt.

Deze constructie is nog geen 12,5 mm hoog en daarmee de laagste vloerverwarming geschikt voor PVC laminaat, PVC plakstroken of Vinyl.

Extra isolatie

Wenst u extra isolatie onder deze verwarming, dan adviseren we drukvaste XPS platen, leverbaar vanaf 5 mm opbouwhoogte. (deze leveren wij niet)

Nog enkele tips

  • PVC vloeren kunnen zwevend en verlijmd gelegd worden. Beide vormen kunnen goed gebruikt worden in combinatie met een vloerverwarming. Het maakt dus niet uit welke u kiest.
  • Zorg dat de vloerverwarming volgens de geldende richtlijnen wordt gelegd
  • Zorg dat de temperatuur van de vloerverwarming niet boven de 27°C komt
image_pdfimage_print